Hytte-indvielse i Allinge 18 April 1948

Hanne Hueg har i dagbog for Bornholms Division fundet billeder og beretning fra indvielsen af Hammershus Trop og Flok’s Hytte som ligger på bakken bag Nordlandshallen i Allinge.

Hytte-indvielsen fandt sted 18. April 1948 – en uge før indvielsen af Rønne Gruppes hytte i Kanondalen.

Håndskrift og blæk er jo ikke hvad det har været, så nogle ord er bleget af tidens tand og andre blot ulæselige selv for en skolefrøken.

I dagbogen står bl.a.

18.4.49 Indvielse af Hammershus spejderhytte mellem Allinge/Sandvig vest for sportspladsen kl. 14.30.

Fra Divisionen deltager Rassing og jeg (Dagbogsskriveren er DC Smith, som også er tropsfører i 2.Rønne Trop)

Gornitzka indleder:
Man har altid manglet et tilhørssted. Efter Russernes afrejse i 46 fik man (? tid) til spejderhytten. Johannes Lund tegnede og beregnede. Der anskaffedes et godt, stort Terræn, ca. 6000 m2. Hytten er solidt og smukt forarbejdet. Arbejdet har trukket længe ud bl.a. grundet på materialemangel. Det sidste års tid har fagfolk af og til arbejdet på den indvendige fuldendelse. Økonomien kan sikres ved at udleje det som sommerhus til turister, der påregnes en indtægt på ca. 600 kr pr sæson.

Tropsrådsformand; Pastor J Nielsen Langhoff udtalte sine gode ønsker for spejdernes hus, omtalte stedets skønhed og indviede huset til dets fremtidige mission: rammen om spejderarbejdet.

Borgmester Petersen ønskede tillykke og bragte byens hilsen til spejderne.

DC Smith bragte divisionens lykønskning, omtalte forårsturneringen – Gornitzka kunne ikke love noget om deltagelse i år, men lovede at vi kunne vente at se to patruljer næste år!

DC omtalte derpå, at vel var det (?) og næsten nødvendigt at have lokale, men særligt henvendt til forældrene og tropsrådet, førerne var første betingelse for godt spejderarbejde. Kort omtale af, hvad vi vil opnå (? ? ?) og om førernes indsats og hvad de får ud af det selv.

Og der var kaffebord arrangeret af fru Gortnitzka.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.