Med Buster på Korpslejr 1980

I 1980 var Blå sommer ikke opfundet endnu! Der var selvfølgelig en korpslejr for alle blå spejdere i Danmark + gæster fra udlandet. Men man havde valgt at afholde 5 lejre rundt omkring i Danmark på samme tid.

Jeg var dengang tropsspejder i Nykøbing F. pige gruppe – ja vi var kun piger ca. 25 af slagsen – Og vi drog til den del af Korpslejren som hed Lerchenborg. Jeg var patruljeleder i Egern patruljen. Lejren lå ligesom nu sidst i juli og det regnede og regnede og regnede…

lerchenborg-21-07-80-1

Vi blev sendt på heik med en rygsæk hver (selvfølgelig). I rygsækken havde vi hver en sovepose – i min soveposen havde vi en hel kylling og i kyllingen var der er varm sten, som skulle ”koge/stege” kyllingen mens vi gik – det virkede ikke i min sovepose!! Vi skulle overnatte i bivuakker ved et stort gods (næsten et lille slot). Det regnede så meget, at Fruen på godset fik ondt af de stakkels spejdere og hun inviterede os indenfor om natten – men vi var jo rigtig, rigtig mange! dog ikke hele lejren nogle var gået andre steder hen eller ikke på heik den dag. Men jeg kan tydelig huske at tre store stuer + gangen var fyldt med spejdere, som var meget glade for at sove på trægulve i stedet for i våde bivuakker

Og det blev ved med at regne …
Alt blev vådt! I lejren lå vi på en bakke skråning, pludselig kom en spejder løbende og råbte, at vi skulle begynde at grave kanaler rundt om vores telte. Først blev vi lidt forvirrede, men vi begyndte da at grave. Så opdagede vi, at dem på pladsen over os gravede på livet løs og de kanaler de gravede blev fyldt næsten med det samme, fordi dem på pladsen over dem igen havde vand i deres kanaler. Ligeså snart vi havde kanalerne klar blev de tilsluttet de andres og vandet fossede rundt om vores telte og videre ned til dem som lå under os – som gravede på livet løs for at få alt vandet uden om deres telte.

Helt nede for foden af bakken – ja! der var det bare ærgerligt, der stod teltene i vand. Vores bålsted var blevet til en lille sø, så det var ikke muligt at tænde bål. Vi havde altså heller ikke noget tørt brænde – vi havde vist ikke noget som helst der var tørt. D. 21. juli (der må være mange der har fødselsdag den dag!!) blev vi evakueret i store militær lastbiler og kørt ud på de nærmeste skoler, hvor vi overnattede en nat inden vi blev sendt hjem! Dengang var jeg 14 år

I 1985 var jeg med Rønne trop, som tropeassistent, på den første BLÅ SOMMER og det regnede og regnede og regnede……
BUSTER

2 Replies to “Med Buster på Korpslejr 1980”

  1. Jeg var spejder i Klintekongens Trop i Store-Heddinge og var også med på korpslejren ved Lerchenborg. Jeg var 13 år. Jeg husker godt heiken, hvor jeg blev påkørt af en bil. Vi gik to og to i venstre side af vejen. Jeg gik yderst med min sovepose under armen. To biler skulle passere hinanden – den ene bil ramte mig med sidespejlet. Hånden hævede, men ellers var der ikke sket noget. I lejren var der samaritter, som gav mig en forbinding på hånden, og jeg fik også en stivkrampevaccination. Jeg husker, at prinsesse Benedikte kom med helikopter. Jeg tror, det var samme dag, som vil skulle prøve at sætte verdensrekord i at sidde på hinandens knæ i en kæmpe rundkreds. Vi var omkring 5000 personer, men jeg tror ikke det var helt nok til at slå rekorden. Jeg har kun gode minder fra mine sommerlejre som spejder.

  2. Jeg var spejder i Ugerløse FDF FPF fra 1981 til 1985, altså fra jeg var 8 år til jeg næsten var 12 Det var ikke altid sjovt, idet jeg blev drillet og mobbet af kammeraterne. Når vi var på sommerlejr, græd jeg sommetider, hvis jeg fik hjemve. Selv nogle af lederne kunne jeg ikke lide. Når jeg fortalte dem, at jeg blev drillet, gjorde de ikke rigtig noget ved det. Kredslederen tog sig kærligt af mig. Jeg havde også en veninde, som var et par år ældre end mig. Hun blev til gengæld tosset, hvis hun hørte eller så nogen, som drillede mig. Ja hun kunne ik’ ha’ det. Hun var på mange måder en slags beskyttende storesøster, hvilket var meget betryggende for mig.
    Engang så jeg hun gav en af mine plagånder, som var et år yngre end mig en lussing. Min plagånd havde sammen med 3 andre børn grinet af mig, fordi jeg var faldet i mine snørrebånd og havde slået mit knæ på en stor sten. Jeg græd også. Min veninde trøstede mig, og jeg var glad for at hun var der for mig.
    Kasseren og hans kone holdt jeg også utrolig meget af.
    Men jeg ville jo nødig gøre min mor ked af det, hvis jeg sagde til hende at jeg ikke kunne fordrage at gå til spejder. Min veninde og jeg var glade da vi stoppede med at være spejdere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.