Patruljetur 10 -12 Marts

af Hanne Hueg, Grupperleder
Vi skal skrue tiden tilbage til januar 1961 – det var altså før, jeg selv blev spejder

Følgende piger var da i ”Panther-patruljen:” Jette Holm (Bardun), Anne Marie Holm (Rie), Anna Irene Have (Kølle), Grete Rønne Hansen (Pløk), Kirsten Hansen (Tagskæg), Vibeke Lundstrøm (Græskant), og Lise Holm (Teltstang).

Patruljen havde patruljelokale på ”Sejrsgård” hos Ries forældre, og meget af tiden til patruljemøderne gik med ”lektier” – knob – prøver m.v.

”Pantherne” tog også på vandreture og week-ends, ofte sammen med ”Hjorte-patruljen” som i øvrigt var den første patrulje, jeg kom ind i, den 16. april 1962.

Her er en beretning fra en tur den 10 – 11 -12. marts til et sted, som vi i Rønne Gruppe holder meget af!

Bardun skriver: ”Pantherne mødte hos mig kl 16. Den eneste, der ikke var der, var Rie, hun måtte ikke komme for sine forældre. Da vi havde forvisset os om, at alt var med, begav vi os på vej til Silva (drengespejdernes TL) for at møde Hjortene og hente nøgle til ”Lyngstauan.”

Da vi kom derud og fik os låst ind med noget besvær, så vi, at det hele lignede en svinesti Der var med et mildt ord møgbeskidt. Også lejrpladsen flød, så det var umuligt at få den helt i orden. Nå, men da vi havde sundet os lidt ovenpå synet, fandt vi jo ud af, at det eneste vi kunne gøre, var at muge ud i hytten, ellers var vi jo klar over, at det var os, der fik skylden for, at der så så rodet ud.”

Men tro mig, det bliver værre endnu for pigespejderne:

”Da vi endelig var færdige med det, skulle vi spise, og da vi var færdige med det igen, besluttede vi at krybe i poserne, da vi ellers frøs, og vi syntes, det var for sent at fyre op i pejsen. Da kl. blev ca. 20, kom der 3 drengespejdere. Da de ikke havde andre steder at være, gav vi dem lov til at sove i den ene ende af hytten, hvad vi senere fortrød, da det ikke var muligt at sove i den larm, der blev, men så blev vi da så kloge til en anden gang. Man må da også tænke på rygtet.

Kl. ca. 24 gav Ingrid og jeg vores tilladelse til, at der blev holdt lejrbål, da vi regnede med, at de ville blive søvnige. Vi sov kl. 2!

Lørdag: Jeg blev vækket, ved at en af drengene begyndte at råbe. Klokken var ikke mere end 6!!! Da vi ikke regnede med, at de kunne sove mere, sagde jeg, at de kunne stå op og tage deres ting og forsvinde. Det gjorde de så!”

Resten af week-enden forløb fredeligt og roligt. Lotte blev 13 år og blev fejret, og patruljerne tager først fra Lyngstauan igen søndag klokken 16.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.